Dewit’s Medical Surgical Nursing Concepts and Practice 4th Edition Stromberg Test Bank

Dewit’s Medical Surgical Nursing Concepts and Practice 4th Edition

Stromberg Test Bank

Chapter 1. Caring for Medical-Surgical Patients

MULTIPLE CHOICE

1. While a home health nurse is making the entry to a service assessment on a home-bound

patient, the spouse of the patient asks whether Medicare will cover the patients ventilator therapy

and insulin injections. What is the best response by the nurse?

a. Yes, Medicare will cover both the ventilator therapy and the insulin injections.

b. No, Medicare will not cover either of these ongoing therapies.

c. Medicare will cover the ventilator therapy, but it does not cover the insulin injections.

d. Medicare will cover the ongoing insulin therapy, but it does not cover a highly technical skill

such as ventilator therapy.

ANS: C

Medicare will cover skilled nursing tasks such as ventilator therapy, but common tasks that can

be taught to the family or the patient are not covered.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 18 OBJ: 3

TOP: Medicare Coverage for Home Health

KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

2. The wife of a patient asks the nurse whether her husband would be considered for placement

in a skilled nursing care facility when he is discharged from the general hospital. The patient is

incontinent, has mild dementia but is able to ambulate with a walker, and must have help to eat

and dress himself. What is the nurses most appropriate response?

a. Yes, your husband would qualify for a skilled care facility because of his inability to feed and

dress himself.

b. No, your husbands disabilities would not qualify him for a skilled facility.

c. Yes, your husband qualifies for placement in a skilled care facility because of his dementia.

d. Yes, anyone who is willing to pay can be placed in a skilled nursing facility.

ANS: B

Placement in a skilled nursing facility must be authorized by a physician. A clear need for

rehabilitation must be evident, or severe deficits in self-care that have a potential for

improvement and require the services of a registered nurse, physical therapist, or speech therapist

must exist.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: p. 19 OBJ: 9

TOP: Placement Qualifications for Skilled Nursing Facility

KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment

3. A nurse has noted that a newly admitted resident to an extended care facility stays in her room,

does not take active part in activities, and leaves the meal table after having eaten very little. The

nurse should analyze this relocation response as

a. regression.

WWW.qwivy.COM

http://www.qwivy.com

http://www.qwivy.com

 1 / 4

b. social withdrawal.

c. depersonalization.

d. passive aggressive.

ANS: B

Social withdrawal is a frequent response to relocation.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 27 OBJ: 10

TOP: Relocation Response KEY: Nursing Process Step: Assessment

MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: Coping and Adaptation

4. A nurse clarifies to a new patient in a rehabilitation center what rehabilitation means. What

statement made by the patient indicates a correct understanding?

a. I will return to my previous level of functioning.

b. I will be counseled into a new career.

c. I will develop better coping skills to accept his disability.

d. I will attain the greatest degree of independence possible.

ANS: D

The rehabilitation process works to promote independence at whatever level the patient is

capable of achieving.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 21 OBJ: 4

TOP: Rehabilitation Goals KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Coordinated Care

5. A nurse assesses a patient who needs to be reminded to take premeasured oral medications,

wash, go to meals, and undress and come to bed at night, but coming and going as he pleases is

considered safe for him. What facility placement would be most appropriate for this patient?

a. Skilled care

b. Intermediate care

c. Sheltered housing

d. Domiciliary care

ANS: D

Domiciliary care provides room, board, and supervision, and residents may come and go as they

please. Sheltered housing does not provide 24-hour care.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 25 OBJ: 3

TOP: Levels of Care, Criteria for Domiciliary Residence

KEY: Nursing Process Step: Assessment

MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

6. A nurse is making a list of the members of the rehabilitation team so the different types of

services available to patients may be taught to a group of families. Which lists should be used?

a. Physical therapist, nurse, family members, and personal physician

b. Occupational therapist, dietitian, nurse, and patient

c. Rehabilitation physician, laboratory technician, patient, and family

d. Vocational rehabilitation specialist, patient, and psychiatrist

ANS: A

The rehabilitation team usually consists of all of the choices except the laboratory technician,

dietitian, and psychiatrist. (The mental health role is represented by the psychologist.)

WWW.qwivy.COM

http://www.qwivy.com

http://www.qwivy.com

 2 / 4

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 23 OBJ: 8

TOP: Rehabilitation Team Members KEY: Nursing Process Step: Planning

MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

7. A nurse explains the level of disability to a patient who was injured in a construction accident

that resulted in the loss of both his right arm and right leg. This loss has affected his quality of

life and ability to return to previous employment. At what level should the client be classified as

being disabled?

a. I

b. II

c. III

d. IV

ANS: B

The patient is limited in the use of his right arm for feeding himself, dressing himself, and

driving his car, which are three main activities of daily living. He may be able to work if

workplace modifications are made.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 21 OBJ: 5

TOP: Levels of Disability KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

8. A nurse explains that in 1990, the Americans with Disabilities Act (ADA) was passed. For

which extended services for the disabled persons did this act provide?

a. Covering the costs for the rehabilitation of disabled World War I servicemen by providing job

training

b. Extending protection to the disabled in the military sector, such as wheelchair ramps on

military bases

c. Extending protection to the disabled in private areas, such as accessibility to public restaurant

bathrooms and telephones

d. Affording disabled persons full access to all health care services

ANS: C

The ADA of 1990 extended the previous legislative Acts of 1920, 1935, and 1973. The ADA now

covers private sector individuals and public businesses in particular.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 22-23 OBJ: 7

TOP: Americans with Disabilities Act (ADA) of 1990

KEY: Nursing Process Step: Assessment

MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

9. A frail patient in a long-term care facility asks the nurse if a bath is to be given this morning.

What is the best reply by the nurse to encourage independence and give the patient the most

flexibility?

a. Based on your room number, you get bathed on Monday, Wednesday, and Friday. Today is

Tuesday.

b. If you want to eat breakfast in the dining room with the others, you may sponge yourself off in

your bathroom.

c. When your daughter comes this evening, ask her if she can give you a bath.

WWW.qwivy.COM

http://www.qwivy.com

http://www.qwivy.com

 3 / 4

d. I will bring a basin of water for a sponge off for right now. After breakfast, we will talk about

a bath schedule.

ANS: D

The resident should be provided as much flexibility as possible and support for independence.

DIF: Cognitive Level: Application REF: p. 28 OBJ: 11

TOP: Maintenance of Autonomy in Extended Care Facility

KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX Physiological Integrity: Basic Care and Comfort

10. A computer programmer who lost both legs is being retained by his employer, who has made

arrangements for a ramp and a special desk to accommodate the patients wheelchair. What is the

disability level of the computer programmer?

a. I

b. II

c. III

d. IV

ANS: B

Level II allows for workplace accommodation, which is the desk modification in this case.

DIF: Cognitive Level: Analysis REF: p. 21 OBJ: 5

TOP: Reasonable Accommodation KEY: Nursing Process Step: N/A

MSC: NCLEX: N/A

11. A partially paralyzed forklift operator is to be retrained by vocational rehabilitation services

for less demanding office work. What law provides for this rehabilitation?

a. Vocational Rehabilitation Act of 1920

b. Social Security Act of 1935

c. Rehabilitation Act of 1973

d. Americans with Disabilities Act of 1990

ANS: C

The Rehabilitation Act of 1973 provided a comprehensive approach and expanded resources for

public vocational training.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 22 OBJ: 7

TOP: Rehabilitation Legislation KEY: Nursing Process Step: Implementation

MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care

12. The home health care nurse performs all the following actions. Which is the only action that

is reimbursable under Medicare payment rules?

a. Observing a spouse cleaning and changing a dressing

b. Taking a frail couple for a walk to provide exercise

c. Watching a patient measure out all medications

d. Teaching a patient to self-administer insulin

ANS: D

Medicare reimburses skilled techniques that are clearly spelled out; these include teaching but

not return demonstrationtype actions by patient or family.

DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 19 OBJ: 3

TOP: Medicare Reimbursable Actions KEY: Nursing Process Step: Assessment

WWW.qwivy.COM

http://www.qwivy.com

http://www.qwivy.com

Powered by qwivy(www.qwivy.org)

 4 / 4

No comments found.
Login to post a comment
This item has not received any review yet.
Login to review this item
No Questions / Answers added yet.
Version latest
Category TEST BANK
Authors qwivy.com
Pages 351
Language English
Comments 0
Sales 1
Recently viewed items

We use cookies to understand how you use our website and to improve your experience. This includes personalizing content and advertising. To learn more, please click Here. By continuing to use our website, you accept our use of cookies, Privacy policy and terms & conditions.

Processing